Galerie foto

Va invitam sa urmariti cateva poze de la Festivalul “Braul de la Boteni”, atat cu dansul si desfasurarea evenimentelor, cat si un scurt istoric structurat pe capitole, ce contine imagini despre Comuna Boteni.

Fotografii Festivalul Boteni 2017

”Brâul de la Boteni” în inima Transilvaniei, la târgul Touristica Cluj 2016

În perioada 25 – 27 noiembrie 2016, la Cluj, a avut loc cea de-a XV-a ediție a târgului național de turism Touristica. Zeci de expozanți din țară și de peste hotare, din industria turismului, și-au prezentat ofertele și promoțiile. La standul Primăriei Boteni, vizitatorii au făcut cunoștință cu tradițiile naturale și folcorice ale acestei localități montane din nordul Argeșului. Târgul de Turism Touristica reprezintă cel mai mare targ de profil din Transilvania.

Boteniul s-a mândrit în faţa vizitatorilor atât cu zestrea folclorică, prin vestitul joc popular „Brâul de la Boteni” şi costumele tradiţionale specifice, cât şi cu numele lui Petre Ţuţea, marele filosof român, năcut în anul 1902 în această localitate. Vizitatorii standului Primăriei Boteni au fost invitați să poftească în localitatea argeșeană, atât pentru a se bucura de spectacolul folcloric ”Brâul de la Boteni”, un regal de măiestrie și cântec românesc, și de concursurile inedite din cadrul acestuia, cât și pentru a explora cadrul natural și a face cunoștință cu ospitalitatea gospodarilor. Cei care au poposit la standul comunei au fost bucuroşi să afle despre zona montană în care se află Boteniul, despre obiceiurile locului şi preparatele culinare tradiţionale. De asemenea, localitatea are și un Muzeu al Staului, în care sunt păstrate vechi costume populare, obiecte şi unelte tradiţionale, ce oferă o perspectivă asupra traiului și îndelentnicirilor străbunilor. Materialele promoționale, constând în broșuri, pliante, albume, oferite de Primăria Boteni, conțin toate informațiile necesare, curpinzând repere geografice și detalii despre localitate, care să îi ajute să ajungă în această zonă a Argeșului.

Cluj

Participare la târgul de turism Transylvania Tourism Fair 2017

Brașovenii au descoperit cultura și tradiția de la Boteni

În perioada 17 – 19 martie, la Brașov Business Park s-a desfășurat cea de-a X-a ediție a târgului național de turism, Transylvania Tourism Fair 2017, eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism. În cadrul centrului de afaceri s-au reunit operatori și agenții de turism, unități de cazare din țară și de peste hotare, care au venit să își prezinte oferta de vacanță. Primăria Boteni le-a oferit celor interesați o alternativă inedită, invitându-i să descopere cultura și tradițiile păstrate în localitatea argeșeană, punctul forte fiind festivalul folcloric Brâul de la Boteni. An de an, acest eveniment emblematic reunește ansambluri folclorice din toată țara și personalități de la nivel județean și central, atrâgând sute de turiști, grație și proiectului de promovare inițiat de Primăria Boteni.

# Brâul de la Boteni în mijlocul Brașovului

Boteniul, centru de tradiții folclorice, a adus în inima Trasilvaniei vestitul joc popular „Brâul de la Boteni” şi costumele tradiţionale specifice, cusute cu multă măiestrie și cu motive tradiționale. Transilvănenii au fost invitați la Festivalul Brâului de la Boteni, un eveniment anual, care reunește ansambluri din toată țara, dar și de peste hotare. De asemenea, vizitatorii au putut afla și despre moștenirea culturală lăsată de Petre Țuțea, filosof român, născut la Boteni în 1902. În materialele promoționale și de informare oferite la standul Primăriei Boteni, vizitatorii au primit mai multe detalii despre obiectivele turistice ale zonei montane, despre obiceiurile locului şi preparatele culinare tradiţionale, dar şi despre tezaurul păstrat la Muzeul Satului din localitate, constând în vechi costume populare, obiecte şi unelte tradiţionale. Primăria Boteni a reușit ca în acest fel să promoveze, încă o dată, valorile turistice și culturale cu care se mândrește localitatea argeșeană din nordul județului, în cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului finanțat din fonduri europene.

Brasov

Fotografii Festivalul Boteni 2016

Festival_2016

Fotografii Festivalul Boteni 2015

Festival_2015

Fotografii din timpul Festivalului dansului “Braul de la Boteni” 2009

festival 2009

Fotografii din timpul Festivalului dansului “Braul de la Boteni” 2007

festival 2007

Printre primele atestari istorice – Crucea de la Hobae – prima vatră a satului

Crucea din Boteni

Biserica din Boteni – Biserica „Sf. Paraschiva” din Boteni si prima Biserica de la infiintarea satului

biserica din boteni

Casa traditionala veche si muzeul din Boteni (incluzand foto cu interioare aranjate conform obiceiului locului)

casa traditionala si muzeu

Gradinite si scoli din Boteni (incluzand o sala de sport noua)

scoli

Casa noua din Boteni

casa noua din boteni

Fii satului (monumente ale personalitatilor si eroilor satului)

monumante

Premii si medalii pentru concursurile castigate

premii

Primaria din Boteni

primaria